Великобритания обмисля да достави на Украйна танкове за първи път, за

...
Великобритания обмисля да достави на Украйна танкове за първи път, за
Коментари Харесай

Великобритания обмисля изпращане на танкове на Украйна

Великобритания обмисля да достави на Украйна танкове за първи път, с цел да помогне на страната в битката с съветската експанзия, заяви Скай нюз, базирайки се на неназовани източници.

Дискусиите се водят " от няколко седмици " относно доставката на главния военен танк на английската войска " Чалънджър 2 " в Украйна, заяви английската телевизия, цитирайки западен източник, осведомен с диалозите.

Доставянето на танкове би представлявало забележителна стъпка в западната поддръжка за Украйна, само че английското държавно управление към момента не е взело дефинитивно решение по въпроса, се прибавя в отчета.

Скай цитира неназован източник, съгласно който Великобритания може да предложи към 10 танка " Чалънджър 2 ".

" Чалънджър 2 " е военен танк, предопределен да нападна други танкове и е на въоръжение в английската войска от 1994 година Той е бил използван в Босна и Херцеговина, Косово и Ирак, съгласно английската войска.

Британското министерство на защитата не разяснява съответно вероятните доставки на танкове за Украйна, само че уточни доставката от него на над 200 бронирани транспортни средства и друго съоръжение, в това число ракети за противовъздушна защита и противотанкови оръжия досега.

" Ще продължим да надграждаме върху последните дарения с образование и в допълнение даване на съоръжение ", сподели представител на министерството.

Англия се ангажира тази година да изравни или надхвърли миналогодишните 2,3 милиарда лири (2,8 милиарда долара) военна помощ за Украйна.

Миналата седмица във Англия се чуха рецензии. че Франция изпраща колесни танкове, с което Париж ще изпревари Лондон в изпращането на значима военна помощ за Украйна.

Германия от своя страна през днешния ден заяви, че засега не възнамерява изпращането на танкове " Леопард 2 " на Киев и ще се ограничи до 40 бойни машини на пехотата (БМП) " Мардер ".
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР